Informasjon om forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som gir deg muligheten til å få penger til en fornuftig rente med en langsiktig nedbetaling. Selve lånet, og grunnen til at folk tar det opp, er fordi du får et ganske stort beløp, og du får beløpet med en gang. Et forbrukslån er et usikret lån, som betyr at banken ikke tar noe pant i noen du eier. Du må selvfølgelig betale tilbake lånet, men hadde banken krevd pant ville det ta mye lengre tid å få pengene, og samtidig vært veldig vanskelig å få pengene. Det er ikke så lett å få penger når bankene trenger pant, da mange av oss ikke har eiendeler å pantsette.

Hvem tar opp forbrukslån?

Mange snakker ned forbrukslån fordi man mener det ikke er bra med lån som har en så stor rente. Hvor mye penger du har og hvor mye penger du skal få avhenger litt av deg. Heldigvis er forbrukslånet en mulighet for alle med sunn økonomi. Derfor tar også alle opp forbrukslån. Alle personer i alle aldre over 18 år tar opp forbrukslån. Trenger du penger kan du gjøre det, som andre i din alder gjør.

Hvor lang er nedbetalingstiden?

Forbrukslån kan fås over en nedbetalingsperiode på hele 15 år. Det er ikke slik at du bare kan ta opp et lån på 15 år, men mer at du, om du er kvalifisert, får et lån på 15 år. Alle som får et forbrukslån kan få det på maksimum 5 år. Alle som allerede har lån kan refinansiere sine lån helt til 15 år. Refinansieringsaspektet er essensielt her. Du som har lån kan altså få en bedre deal på ditt lån, men har du ikke lån er det mye vanskeligere.

Hvor stort er lånebeløpet?

De fleste som tar opp lån er interessert i å vite hvor mye de kan få og når de kan få pengene. Er du en som trenger penger nå kan du få det, om du har en sunn nok økonomi. Hvor mye penger du kan få avhenger også av din økonomi og av din evne til å betale tilbake pengene. Maks beløpet er 600000 kroner hos i hvert fall en bank, men de fleste andre banker praktiserer 500000 kroner. Det er mye penger og mye mer penger enn det som du burde praktisere.

Når kan jeg søke?

Skal du søke på et lån er det viktig at du søker på et lån som gir deg nok penger. Det gjør forbrukslånet. Du må også søke på et lån som du enkelt kan få svar på om du har fått. Trenger du penger så får du penger akkurat nå. Gå på internett og søk på et lån. Pass på at du har tenkt igjennom hva du bruker pengene på og om du i det hele tatt trenger pengene. Du kan også spare opp penger til det du har lyst på og heller kjøpe tingen senere i livet.